Het leven is als fietsen:
Om in balans te blijven, moet je in beweging komen

- Albert Einstein -

Deze quote spreekt mij, omdat ons werkende leven continue in beweging is. De wereld om ons heen verandert. Hoe ga je daarmee om?

Dat geldt ook voor jezelf. Als mens ben je continue in ontwikkeling. Je leert van situaties die je meemaakt op een dag, zowel op werkgebied als privé. Je ontdekt wat belangrijk voor jou is, wat je talenten zijn en waaraan je je tijd wilt besteden. 

Soms ervaar je dat er ook gedachten kunnen zijn die je weerhouden om iets te doen. Door nieuwe situaties ontdek je soms nieuwe kanten van jezelf en anderen.

Een manier om in beweging te blijven, is om te werken aan jouw geluk. Door deze bodem te voeden, blijf je in balans.

Veranderende beleving van werk

De technologische ontwikkelingen vraagt dat mensen hun vaardigheden onderhouden. De veranderingen in de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat het behouden van talent een speerpunt is voor de organisaties. En door de ontwikkelingen in de maatschappij ontstaat een andere beleving of bewustwording van een werkend leven.

 

De toegevoegde waarde ‘mens’

Voor organisaties is de uitdaging om het menselijk kapitaal of de waarde van mensen te vergroten.

Mensen zijn het meest gemotiveerd, effectief en succesvol als ze het werk doen dat echt bij hen past. Dit draagt bij aan hun werkplezier. Als je weet wat de talenten en drijfveren van medewerkers zijn, kunnen ze ook effectief worden ingezet.

Door de ontwikkeling van mensen en organisatie met elkaar te verbinden, kunnen mensen waarde blijven(d) toevoegen. Ieder mens heeft waarde en kan van waarde zijn en blijven. Het resultaat: de juiste mens, op de juiste plek, op het juiste moment.

Duurzame inzetbaarheid, amplitie, werkgeluk, loopbaan- en talentontwikkeling en employee experience zijn de HR-onderwerpen die hoog op de agenda staan en inspelen op deze ontwikkelingen.