Het leven is als fietsen. Om in balans te blijven, moet je in beweging blijven.

Albert Einstein

Het Ontwikkeladvies: een gesubsideerd traject

De inschrijving voor de subsidieregeling is gesloten. De 50.000 trajecten die beschikbaar zijn gsteld, waren binnen 2 dagen vergeven.

Voor wie

Als loopbaanadviseur help ik jou met jouw persoonlijke ontwikkeling. Jouw persoonlijke groei staat centraal tijdens dit ontwikkeladvies. Ben je ook leidinggevende? Dan kun jij ook in de ontwikkeling van je werknemers een belangrijke rol spelen. Dit gratis loopbaantraject is voor iedereen in Nederland die 18 jaar of ouder is en een relatie heeft tot de arbeidsmarkt. Dus, ben jij werknemer, zzp’er, werkzoekende of misschien wel arbeidsongeschikt? Lees dan verder!

De stappen naar een ontwikkelplan

De basisstappen van het gratis loopbaantraject in een notendop.

  1. Huidige (arbeidsmarkt) situatie inclusief arbeidsmarktscan
  2. Persoonsprofiel
  3. Toekomstoriëntatie

Van start

In het eerste gesprek leren we elkaar (beter) kennen. Dat schept vertrouwen, een belangrijke basis voor onze latere gesprekken. Ik vertel je hoe dit ontwikkeltraject eruit ziet, welke verplichte onderdelen er zijn en welke mogelijkheden ik jou kan bieden. Het ontwikkeltraject is maatwerk en is afhankelijk van jouw specifieke coachvraag. Belangrijk om daar vooraf over te na te denken, zodat je ook het maximale uit het traject kan halen.

Arbeidsmarktscan

We gaan aan de slag met een situatieschets van jouw huidige positie op de arbeidsmarkt. Inzicht in die huidige positie is belangrijk om te weten te komen wat je anders wilt en kunt gaan doen. Wat zijn jouw alternatieven en persoonlijke wensen? Een onderdeel daarvan is de arbeidsmarktscan. Dit is een tool die jouw inzicht geeft in jouw kansen op de arbeidsmarkt voor de aankomende 5 jaar.

We zoomen in de vervolggesprekken verder in op jouw persoonsprofiel. Hierbij gaan we op zoek naar jouw authenticiteit. Wie ben jij, welke eigenschappen, normen en waarden vertegenwoordig jij? Daarnaast bespreken we jouw toekomstoriëntatie. Hoe denk jij na over jouw toekomst? Hoe ga je om met veranderingen in de toekomst en hoe anticipeer je hier nu al op? We ronden het traject af met het opstellen van een ontwikkelplan, waar jij mee aan de slag gaat.

De WAARDE van het gratis ontwikkeladvies

Het ontwikkeltraject is voor jou helemaal gratis. En gratis betekent dan ook echt dat ik je geen kosten in rekening breng. De overheid heeft dit ontwikkeladvies bedacht en subsidieert dit daarom ook. De waarde van dit pakket aan persoonlijke gesprekken is € 700,-. De regeling is beschikbaar van vanaf 1 december 2020 én OP=OP. Wanneer de subsidiepot leeg is, kan ik het traject niet kosteloos aanbieden.

Meer kosteloze informatie?

Je vindt alle informatie over dit gratis ontwikkeladvies op https://www.hoewerktnederland.nl/werknemen/leren-en-ontwikkelen/loopbaanadvies

Ontwikkelen geeft mij energie!

Ontwikkelen doe ik dagelijks door open te staan voor nieuwe inzichten, door ervaringen op te doen, te leren van anderen en te reflecteren. Dat deel ik graag met anderen.

Miranda Winters