Een beetje van mezelf en een beetje van Maarten ….

Zijn prestatie is uniek en van zijn aanpak kunnen we leren!

Maarten van der Weijden was uitgebreid in het nieuws de afgelopen dagen: 163 km zwemmen in 55 uur.

Wat een prestatie! Of was het gekkenwerk? Interessanter nog: wat drijft iemand om dit te doen? En hoe kunnen wij ook een beetje van Maarten hebben?

Zijn belangrijkste drijfveer is (of was) “overleversschuld”, zoals hij dat zelf noemt. Kanker overleven terwijl anderen het niet redden. Een drijfveer die zo persoonlijk is en zo dicht bij hem staat.

Elke 5 jaar staat hij stil om te bedenken: waar ben ik? Waar sta ik?

Zijn droom om de Elfstedentocht te zwemmen, ontstond in 2016. Hij had net zijn baan in het bedrijfsleven opgezegd om iets te gaan doen dat dichter bij hemzelf stond. Het KWF Kankerbestrijding klopte op het juiste moment aan zijn deur om iets te gaan doen met het thema ‘marathonweken’.

Zijn eerste stap

Simpel weg beginnen met baantjes zwemmen. Hij had al 8 jaar niet meer gezwommen. Tijdens het zwemmen heeft hij zijn plan verder uitgedacht.

Vanuit het dromen, concrete doelen stellen en vooral ‘DOEN’. Doorzetten, doorzetten en nogmaals doorzetten.

Uiteraard heeft hij dat niet alleen gedaan en heeft hij heel veel steun gehad van zijn familie en het team om hem heen.

De 200 km heeft hij niet gehaald. Maar hij is dubbel en dwars geslaagd in zijn missie: zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF Kankerbestrijding voor onderzoek naar kanker.

Mijn conclusie: ga voor jouw missie en je slaagt altijd!

Een beetje van Maarten ….

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw drijft? Wat jouw talenten zijn? Of wil je jouw droom nastreven en hierin stappen zetten?

Een TMA-analyse geeft inzicht in jouw drijfveren en talenten. In een loopbaantraject kun je uitgebreider stil staan om te bedenken waar je nu staat en waar je naartoe wilt.

Voor meer informatie kun je altijd contact met mij opnemen.

Bron