Wijze lessen in wijn

Voor de gezellige en leerzame wijnlessen Grand Cru van Smaakvermaak had ik de opdracht om een Champagne mee te nemen van uitsluitend rode druiven. Een ‘blanc de noir’, zogenaamd.

Eerst even ‘gegoogeld’, in Amsterdam bij een wijnhandel was hij niet op voorraad. Dan toch maar dichter bij huis proberen. Bij de eerst slijterij waar ik binnen stapte en vroeg naar een ‘blanc de noir’. Kreeg ik het antwoord: ‘Is dat een nieuwe hype?’ Het was niet bekend en daarmee was de kous wel af. Een beetje gedesillusioneerd vervolgde ik mijn zoektocht.

Met deze ervaring in mijn achterhoofd stapte ik binnen bij “Spirit of Wine“. Ik stelde dezelfde vraag. Enthousiast werd ik geholpen en werden er een aantal flessen gepakt. Ik schrok een beetje van de prijs. Vervolgens vertelde ik over de cursus die ik volg en wat de bedoeling was. Met de afspraak dat ik een mooie proefnotitie zou sturen, mocht ik de fles tegen een gereduceerd tarief meenemen. Verguld stapte ik de winkel uit. Wat een verschil in vakmanschap en passie voor wijn. Dan doe je je naam eer aan.

Op de cursusavond is dit verhaal uiteraard gedeeld en hebben we met zijn allen ons best gedaan om een mooie proefnotitie te maken. En ook genoten van de heerlijke fles Champagne. Hartelijk dank “Spirit of Wine”.

En geheel in stijl is de fles open gegaan door hem zelf te sabreren. Echt een hele mooie ervaring met een blijvend aandenken.

Een les in vakmanschap & passie!